http://www.zeljkasaban.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/261910naslovna.jpg http://www.zeljkasaban.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/697988sponzori_2012.jpg http://www.zeljkasaban.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/779014naslovna1.jpg http://www.zeljkasaban.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/650061naslovna2.jpg http://www.zeljkasaban.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/131211bike.jpg
PLIVAJ U TEMZI, LOCH NESS-u ILI SUESKOM KANALU, A DA NE ODEŠ IZ SVOG BAZENA U KOJEM UVIJEK PLIVAŠ
Autor Željka Šaban    Utorak, 22 Travanj 2014 18:53    PDF Ispis E-mail

 

Speedo, vodeći svjetski brand u plivanju, je unaprijedio svoju mobilnu aplikaciju za iPhone, koja je sada besplatno na raspolaganju kao dio kampanje Budi Speedo Fit  (GET SPEEDO FIT). Nove funkcije aplikacije izazov su za plivače da virtualno zaplivaju u nekim od svjetski najpoznatijih plivačkih ruta, bez da napustite svoj bazen u kojem inače plivaju.

 

Aplikacija je dizajnirana za one koji žele biti fit i postići svoje fitness ciljeve. Funkcija IZAZOVI ‘Challenges’ kalkulira svakih 24 dužine 25metarskog bazena u dužinu plivačke rute u škotskom Loch Ness jezeru, u 6504 dužine za Sueski kanal. ‘Challenges’ funkcija omogućava plivačima da se natječu sa svojim vlastitim tempom i tako ih ohrabruje da nastave plivati i postignu svoje ciljeve. Plivači mogu koristiti aplikaciju kako bi pratili svoje plivačke treninge te mogu dijeliti svoj napredak kreirajući svoj vlastiti korisnički profil i povezivati se sa ostalim korisnicima. Aplikacija koristi GPS tehnologiju i daje trenutačnu listu bazena koji se nalaze u blizini i video uratke koji pomažu plivaču da popravi svoju plivačku tehniku.


Za razliku od velikog broja drugih aktivnosti, plivanje eliminira negativan utjecaj na zglobove i mišiće i značajno smanjuje mogućnost ozljeda. Osim toga, plivanje pomaže da popravite svoju izdržljivost i mišićni tonus, a ujedno je i odlična kardiovaskularna aktivnost, te je najbolji izbor vježbe za cijelo tijelo i sve češći oblik fitness aktivnosti.Sean Hastings, Vice President  Product and Marketing u Speedo International, je rekao:

“U Speedo-u, čvrsto vjerujemo da je plivanje najefikasniji i najbolji način da postanete fit. Naša Speedo Fit aplikacija omogućava plivačima da plivaju vlastitim tempom, ali i da povećaju svoj vlastiti izazov i postignu svoje ciljeve rekreacije. Mislimo da će aplikacija postati neprocjenjiv partner u treningu za sve one koji redovito plivaju, tj. da će pomoći plivačima, ne samo da butu fit, nego da butu Speedo Fit!.”

 

 

Za više informacija o Speedo Swim Fitness kolekciji, posjetite www.speedo.com.

 

Speedo Fit aplikacija je dostupna na App Store-u, i download je besplatan.